assistent trainer Maria, info for Sweden

 

INFO FOR SWEDEN

 

 

 

Behöver du hjälp med din häst?

 

 

 

Brister det i samarbete, förtroende och kommunikation? Är hästen stressad, dominant eller introvert och har tappat framåtbjudningen?

Jag tar emot hästar för träning/tillridning/inridning.

Det finns även möjlighet att boka tid för ett träningspass eller en lektion om ni bor på rimligt avstånd (norr om Stockholm).

 

Jag börjar arbetet med att etablera ett tryggt ledarskap och en tydlig kommunikation, därefter följer den tekniska biten, där målet är att hästen ska arbeta biomekaniskt rätt, vara avslappnad och elastisk, samt mottaglig för ryttarens hjälper och signaler.

Jag arbetar alla hästar, där det behövs, först och främst från marken i en rundcorall, enligt det sätt jag lärt mig av Patrick, innan jag sitter upp. Traumatiserade hästar, eller allmänt stressade hästar som har tappat referenser och tillit kan jag ofta hjälpa ganska omgående på detta sätt.

 

 

Jag är även noga med att kolla hästens rörelseschema och ser jag att den behöver hjälp (vid uppenbar hälta måste veterinär kontaktas) kan jag utföra en speciell stretching och en kroppsballansering för att göra den mer uppmärksam på sin kropp och släppa på spänningar.

Detta kombinerat med lösgörande arbete både från marken och från hästryggen brukar ge hästen en enormt mycket bättre förutsättning för att överkomma både fysiska och psykiska problem.

 

 

Varje månad assisterar jag och utbildar mig fortgående på clinics med Patrick Allori runtom i Europa.

 

Jag har ridit in och lagt första grunden för unghästar i över tjugo år och har även stor erfarenhet av att arbeta med äldre hästar som anses ha olika problembeteenden.

 

Under åren har jag läst etologi, foderlära och anatomi på universitetsdistanskurser och gått kurser i manuell terapi(equine touch)/stretching/ryggproblem och rörelsestörningar för häst.

 

 

 

När jag assisterar vid Patricks clinics runt om i Europa, får jag hela tiden stifta bekantskap med vitt skilda hästar och ryttare från olika discipliner.

 

 

Patrick befinner sig periodvis mycket på resande fot, men är regelbundet i Sverige och då går det att boka honom för träningar och lektioner också.

 

 

 

 

Välkomna att kontakta mig på:0708132629 eller osterberg.maria@telia.com

 

 

 

Vi letar efter fler kursarrangörer i Sverige, så har du intresse av att organisera en clinic med Patrick i dina hemtrakter, hör av dig!

 

 

 

 

 

 

Copyright ©www.patrickallori.com

All Rights Reserved